Lotte de Bruijn (Nederland ICT) geeft gastlessen in Den Bosch

Lotte de Bruijn (Nederland ICT) geeft gastlessen op ds. Pierson College in Den Bosch Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT, verzorgde in het kader van de campagne Geef IT Door twee gastlessen over werken in de ICT-sector. Dit gebeurde tijdens een speciale beroepenweek op het ds. Pierson College in Den Bosch, waarbij leerlingen zich oriënteerden op hun toekomstige loopbaan. Na afloop van de gastlessen hadden de leerlingen een beter beeld van de mogelijkheden om aan de slag te gaan in de ICT-sector.

Gastles ICT

Tijdens de gastlessen deelde De Bruijn haar ervaring in de ICT-sector en vertelde ze over (toekomstige) trends. Ze daagde de leerlingen uit om te benoemen waar volgens hen ICT in verwerkt zit: van auto tot spelcomputer, van smartphone tot kachel. Ook daagde ze de leerlingen uit om beroepen te noemen waarbij volgens hen geen digitale vaardigheden nodig zijn. Hieruit bleek al snel dat deze vaardigheden in (bijna) alle beroepen een rol spelen. Ten slotte werden de leerlingen aan het werk gezet om met behulp van ICT oplossingen te bedenken voor maatschappelijke problemen, zoals het fileprobleem.

Gastlessen verzorgen

Lijkt het je ook leuk om een gastles over werken in de ICT-sector te verzorgen in het voortgezet onderwijs? Geef je dan hier op als gastdocent.

Campagnepartners