De vraag naar goed opgeleide vakmensen op de arbeidsmarkt voor ICT’ers neemt steeds verder toe, terwijl het aanbod achterblijft. Om jongeren enthousiast te maken voor de veelzijdige en uitdagende wereld van ICT, roept Geef IT Door specialisten uit het vakgebied op tot het geven van inspirerende gastlessen aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. 
Geef IT Door brengt de specialisten en geïnteresseerde scholen bij elkaar en stelt via een toolkit het benodigde gereedschap beschikbaar voor een geslaagde gastles. 

De 4 thema's van Geef IT Door: 

 1. gastles over de uitdagende arbeidsmarkt voor ICT'ers.
  De arbeidsmarkt voor ICT'ers biedt kansen aan iedereen. De IT professional geeft leerlingen een inspirerend doorkijkje naar een carrière in de ICT. 
 2. gastles programmeren
  Wie probeert, leert. Met de klas aan slag met programmeren onder leiding van een ervaren programmeur. 
 3. gastles Cyber Security
  De vraag naar gekwalificeerde Cyber Securityspecialisten neemt in rap tempo toe. De gastdocent laat de leerlingen kennismaken met de uitdagingen binnen dit vakgebied. 
 4. gastles Big Data
  Wat is Big Data, waar komt je Big Data tegen in dagelijks leven en waarom wordt het steeds belangrijker voor ICT-toepassingen? De IT professional neemt leerlingen mee in de fascinerende wereld van Big Data. 

Geïnteresseerd?

Scholen en ICT-professionals kunnen zich aanmelden voor één of meer van bovenstaande activiteiten via het aanmeldformulier op deze website. Geef IT Door zoekt de ideale match voor zowel school als ICT-professional op basis van activiteit en regio.

Campagnepartners